2 dagers, kajakktur Hjørundfjord (telt)

Book Now Inquire Booking

From NOK 3'300

+1 Additional options

Opplev stillheten på fjorden mens du padler mellom veiløse små, sjarmerende bygdesamfunn med bratte fjell som troner over deg. På denne turen får du muligheten til å padle på fjorden og campe langt borte fra andre turister.

From NOK 3'300

+1 Additional options

Book Now Inquire Booking

Dag 1:

Kl. 11.00: Du møter guiden din og resten av gruppen på Urke ved Urke Kaihus. Her blir vi litt kjent med hverandre og utstyret mens vi går gjennom utstyrssjekk og programmet. Vi viser deg hvordan du pakker utstyret ditt i kajakken, og etter sikkerhets- og padleinstruksjoner så setter vi av gårde på fjorden.
 

Vi padler ut fra Norangsfjorden som er en arm av Hjørundfjorden, og avhengig av vind og værmelding så velger vi å padle enten innover eller utover Hjørundfjorden. Vi ønsker jo ikke å padle i motvind i to dager.
 

Etter en stund, finner vi et sted langs fjorden hvor vi tar lunsjpause. Det kan være ved en liten fjordgård, eller kanskje på en liten øy midt i fjorden.
 

Etter å ha latt oss imponere av dimensjonene på fjordlandskapet, så ankommer vi dagens mål, nemlig en liten bygd hvor vi skal tilbringe natten. Vi setter opp en camp på et stille og rolig område, og sammen tilbereder vi middagen. Nyt en lang avslappende kveld ved bålet og campen mens du ser lyset på himmelen over fjorden endre seg. Selv om vi ikke er veldig langt nord, så blir det faktisk likevel ikke helt mørkt.

Dag 2:

Etter en god natts søvn i disse stille omgivelsene, så spiser vi en god frokost før vi pakker og setter av sted i kajakken. Vi padler samme fjorden på vei tilbake, men på motsatt side slik at du likevel får ny utsikt, nye vinkler og ser nye steder underveis. Vi padler ganske nær land, men ikke så nær at vi risikerer å bli truffet av steinsprang fra de bratte fjellskrentene.
 

Vi er tilbake i Urke, cirka kl 11.00. som var utgangspunktet for turen. Fra Urke kan du ta hurtigbåten til Ålesund, eller du kan fortsette turen din i en annen retning. 

Utstyrsliste

Hugs å ta med sovepose (3 sesonger) hvis du ikke har bestilt leie hos oss. Leier du sovepose hos oss hugs å ta med lakenpose.
 

Se ellers vår detaljerte pakkeliste for en flerdags kajakktur. 

Highlights

Opplev stillheten på fjorden mens du padler mellom veiløse små, sjarmerende bygdesamfunn med bratte høye fjell som troner over deg. Underveis kommer du nær på lokal kulturarv, og samtidig får du kjenne på følelsen av ydmykhet og respekt for det overveldende og nærmest urørte fjordlandskapet.
 

På denne turen vil du få muligheten til å padle på fjorden og campe på et helt unikt og «hemmelig» sted langs Hjørundfjorden, langt borte fra andre turister.

Route

  1. Basecamp Hjørundfjord - Urke kaihus, Indre-Urke 46, Norangsfjorden