Toppturkurs 2,5 dag

HVEM PASSER KURSET FOR? 

Det her kurset er retta mot skikjørere som ikke har så mye erfaring fra topptur fra før. Med det vil vi si at dere ikke trenger noen forkunskaper om topptur fra før, men det er en forutsetning at dere har kjørt på alpint/telemark eller brett fra før. Vår målsetning er alltid å tilpasse kurset etter våre deltakeres ønsker og forutsetninger.

MÅLET MED KURSET

Med dette kurset vil vi gi våre deltakere en innføring i topptur og alpin skiferdsel slik at det blir både lettere, morsommere og sikrere å planlegge og gjennomføre egne turer senere. Vi har en grunnleggende innføring i utstyret vi bruker, fordeler og ulemper med ulike typer utstyr m.m. I tillegg blir det selvsagt fokus på skred, kameratredning og å lære seg å bruke skredvarsel. Veivalg både på kartet og ute på tur er også et viktig tema i løpet av disse dagene.

Vi har to hele dager ute på tur på fjellet der målet er å lære så mye som mulig. Det er ikke sikkert at vi rekker å ta oss opp på to stk topper disse dagene ettersom det er mye diskusjon og læring underveis.

TEMAER I LØPET AV KURS

Toppturteknikker, effektiv gåing med feller og «kickturns»
Sikre veivalg på vei oppover
Kjøreteknikker ved ulike forhold
Navigering med kart og kompass, men også bruk av GPS
Sikre veivalg på vei utfor, hvor skal vi stoppe, hvordan kjører vi som gruppe etc.
Kameratredning og sikker bruk av skredutstyr

Route

  1. Stranda kommun