7 dagers fottur i Fjord Norge

Book Now Inquire Booking

From NOK 15'650

Opplev Fjord Norges mangfold og skjønnhet, vandre i fjordene, på høye klipper, i bre-terreng og øyer på denne guidede vandreferien.

From NOK 15'650

Book Now Inquire Booking

Reiseplan:

Dag 1: Oppvarmingstur på Haugsvarden

Start 10.30 på Nordfjordeid. Etter henting går du på en oppvarmingstur nær Nordfjordeid. Haugsvarden er en av favorittene våre, som ligger veldig fint til ved Nordfjorden. En enkel tur mot toppen der du kan nyte matpakken og fjordutsikten, uansett vær.

 

Turen vil belønne deg med 360 graders utsikt over de forskjellige fjordene rundt deg. En fin gimmick på toppen er en plakett med alle navn og høyder på de omkringliggende fjelltoppene.

 

Varighet: ca. 4 timer

Høyde: 350m opp og ned (1150 fot)

 

Dag 2: Nyt Atlanterhavskysten med hvite strender og uendelig utsikt

Langs Atlanterhavskysten på øyene er det et ulendt, forblåst landskap med mindre vegetasjon, noen overraskende eksotiske hvite sandstrender og uendelig havutsikt. Avhengig av vind og skyer velger guiden din en passende tur. En av favorittene våre er til Veten.

 

Varighet: 4-6 timer

Høyde: 550m opp og ned (1800 fot)

 

Dag 3: Utforsk den skjulte perlen Ålfotenfjorden

En liten skjult fjordarm vi elsker er Ålfotenfjorden, den har en fantastisk dal der vi ofte vandrer kombinert med fiske eller svømming. Mens du går på tur, vil du være omgitt av innsjøer, skoger, hjort, 3000 fots fjellsider, store steinblokker, små elver og fossefall. Og det beste er at du vil ha alt dette for deg selv. Du kan gå så langt som føttene kan ta deg.

 

Varighet: ca. 5 timer

Høyde: 600m opp og ned (1970 fot)

 

Dag 4: Kos deg med en fridag eller dra på et valgfritt kajakkeventyr.

I dag kan du ha en avslappende fridag eller dra på en valgfri kajakktur med gruppen din. Etter frokost og utsjekking fra hytta henter vi kajakkene og legger ut på fjorden.

 

Nyt stillheten og skjønnheten i urørt norsk natur. Fra kajakken får du oppleve fjorden fra en annen vinkel. Spis lunsjpakken på en forlatt gård langs fjorden. Typisk kajakkdag ville være: instruksjoner, to timers padling, lunsjpause, to timers padling.

 

Tilleggspris: 850 NOK betales på stedet

 

Dag 5: Fottur opp de fantastiske fjellsidene i Norangsfjorden og Hjørundfjorden.

Dypere inne i fjordene finner vi de bratteste og smaleste fjellsidene som er over 1800 meter høye. Saksa-fjellet er et kjent fjell i dette området. Det er to alternativer, en kortere tur med utsikt over den vakre Norangsfjorden på den ene siden og Hjørundfjorden på den andre. Eller gå opp 1000 meter til toppen med majestetisk utsikt over fjordene og Sunnmørsalpene.

 

Varighet: ca. 5 timer

Høyde: 600m opp og ned (1970 fot)

 

Dag 6: Utforsk Geirangerfjorden, UNESCOs verdensarvliste

I dag kan du utforske isbreområdet i Lodalen. Start med en historisk fottur langs innsjøen Lodalen hvor bygdene ble utslettet av en 70 meter høy tsunami to ganger på begynnelsen av 1900-tallet. Fortsett med en tur til Bødalsbreen med en lunsjpause på seter. Kanskje kyrne kommer for å hilse på deg? Disse turene gir deg en hel dag uten for anstrengende fotturer.

 

Alternativt kan du ta en tur i et annet område: turen fra Geiranger til Skageflå. Du får en fantastisk utsikt ned i den smale fjorden, over til den forlatte gården på den andre siden, og fossefallet Sju søstre. Denne turen er mer teknisk, 2x 400 meter bratt og opp og ned, men utsikten er mer enn verdt innsatsen.

 

Dag 7: Reisens slutt

I dag er det slutt på ferien i de norske fjordene. Etter frokost blir du kjørt tilbake til Nordfjordeid der reisen slutter, cirka kl 10.00
 

Utstyrsliste

Det er et par ting du virkelig ikke vil glemme:

• Gode tursko, allerede inngått

• Dagstursekk

• Vannflaske

• Vanntett regnjakke og bukse

 

Her finner du en pakkeliste for en dagstur. 

I 2021 kan vi på denne turen kun akseptere gjester som er vaksinert / eller har gjennomgått covid-19 de siste 6 månedene, og har norsk/svensk/dansk koronasertifikat eller EU Digital COVID Certificate

Highlights

Gå utenfor allfarvei på denne guidede vandreferien, og gå noen av Norges vakreste og mest ulendte terreng. Hver tur er forskjellig, enten det er langs Atlanterhavskysten, langs hvite strender eller opp svimlende, høye klipper. På en uke får du oppleve fjordliv og natur, tilbringe hver dag i uberørt natur. 

Turene er borte fra de travleste delene av Norge, og i stedet for å stå i kø kan du virkelig nyte fjordene. Du vil tilbringe nettene i to koselige hytter av høy standard. De ligger fint til for våre daglige turer, og er stedet der guiden din vil lage middag. Guiden kjører 9-seteren til starten på de daglige fjellturene, og regelmessig krysser du fjordene med ferger for å nå målet ditt.
 

Route

  1. Nordfjordeid, bus station, Norway