6 dager, Kajakktur fra Ålesund til Geiranger

Book Now Inquire Booking

From NOK 12'800

+1 Additional options

På denne seks dager lange ekspedisjonen padler du fjordene fra kystområdet ved Ålesund til vestlandsk fjordlandskap i Geirangerfjorden. En opplevelse for livet!

From NOK 12'800

+1 Additional options

Book Now Inquire Booking

Reiseplan kajakkpadling, Norge:

Dag 1: starten på ditt kajakkeventyr

 

Klokka 10 om morgenen møter du guiden og resten av ekspedisjonsteamet ditt ved vannkanten nær Ålesund. Her vil vi gå gjennom padle- og ekspedisjonsrutiner. Etter at alle er klare til å dra, vil gruppen padle i Ellingsøyfjorden. Etter fire til fem timers padling, kommer du til land på en øy i fjorden, hvor gruppen vil slå leir og overnatte.

 

Dag 2: Et nytt landskap og gårdsbesøk

 

Om morgenen padler du mot Skodje, under en stor bro, og gjennom kystfjordlandskapet før du reiser fra Skodjevika og tar deg til Solnørvika. Etter å ha passert kanalene kommer du til Storfjorden, som er en helt annen, stor fjord, men som likevel viser frem skjønnheten Norge har å tilby.

 

På ettermiddagen kommer gruppen til Ytste Skotet, en bratt klippe med en gård på toppen. Turen går i 30 minutter 250 meter oppover til gården. Et historisk og kulturelt høydepunkt. I kveld blir dette campingplassen din, og hvis du er heldig, kan gruppen få lov til å sove i stabburet og spise måltidet inne. Et veldig hyggelig og koselig sted hvor du vil få en følelse av hvordan livet var på 1800-tallet. Hvis du aldri har tatt et bad eller dusj i en nordisk foss, har du sjansen nå!

 

Dag 3: Kajakkpadling til Stranda

 

Du tilbringer litt mer tid på vakre Ytste Skotet, og får den fulle opplevelsen av hvordan livet i Norge var for 100 år siden. Etterpå tar du en times tur over fjorden til Storøya. På dette gamle handelsstedet vil gruppen slå leir, eller hvis været er dårlig, kan du fortsette til en annen gård eller til og med Stranda, avhengig av situasjonen. Hvis du overnatter i Stranda, har du muligens tilgang til varm dusj.

 

Dag 4: På toppen av Åkernes

 

I dag drar du tidlig for en lang dag på vannet. Etter lunsj på en terrasse ved stranden er det en mulighet til å shoppe. Etterpå tar du deg inn i Sunnylvsfjorden og ankommer Åkernes, et fjellmassiv som forventes å falle i sjøen en dag. Kajakkdelen på denne dagen er lang, men utrolig vakker. Du bor på en fjellgård på Åkernes, hvor du kanskje kan plukke noen veldig smakfulle kirsebær. Tilbring kvelden rundt bålet og nyt den fantastiske utsikten over fjorden mens du kanskje hører hjort som leter etter mat i skogen bak deg.

 

Dag 5: Kajakk i Geirangerfjorden

 

Til slutt padler vi oss inn i den verdensberømte Geirangerfjorden, det naturlige klimaks for denne kajakkekspedisjonen. Man kjenner seg ydmyk omgitt av de smale, ruvende fjellsidene til denne UNESCO verdensarven. Etter hvert nes er det en ny overraskelse formet av naturen. På slutten av dagen vil gruppen gå på land og vandre 45 minutter opp til et 300 meters (985 fot) utsiktspunkt, sannsynligvis den beste utsikten i løpet av hele uka. Lag leir i skogen hvor du har en fantastisk utsikt over fossefallet Syv Søstre.
 

Dag 6: Reisens slutt

 

Etter å ha spist frokosten med utsikt over fjorden nedenfor, går du ned til fjorden, hvor du forlater fossefallene Brudesløret, Sju Søstre og Frieren når du tar deg inn til tettstedet Geiranger, og ankommer dit tidlig på ettermiddagen,  cirka kl 15.00, der kajakkekspedisjonen din tar slutt.
 

Utstyrsliste

Det er et par ting du virkelig ikke vil glemme å ta med på denne kajakk-ekspedisjonen. Sjekke denne detaljerte pakkelisten for en flerdags kajakktur. 

Highlights

Start kajakkekspedisjonen din ved Atlanterhavskysen, der du forlater Ålesund og setter kursen mot fjordlandskapet. Du padler gjennom fjordene og nyter camping på en øy. Mens du dag for dag padler dypere innover i fjordene vil du bli forbløffet over endringene i landskapet. 

 

Denne kajakkturen gjør noe med deg underveis. De mektige fjordene, skjønnheten i kulturarven, møter med lokalbefolkningen og ren uberørt natur. 

 

Daglige rutiner og tempo bringer deg tilbake til naturen, til deg selv. Å dele dette med en liten, internasjonal gruppe mennesker; de fantastiske fossefallene, en nise som blåser like ved, eller en ørn som fanger fisk er bare helt naturlige hendelser underveis. Er du klar for en utfordring og blir du med på kajakkekspedisjon?

Route

  1. Volsdalen camping, Sjømannsvegen 1, Ålesund